Welke template kan ik het beste gebruiken voor een WordPress website?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen wat betreft zijn website en het uitzicht hiervan. Bij het maken van een website is het heel belangrijk om stil te staan bij de template of het theme die je wil gaan gebruiken omdat dit vaak ook de gebruiksvriendelijkheid van je website gaat bepalen. 

Het is heel erg belangrijk dat je website echt goed aangepast is op mobiel want hou er rekening mee dat zeker 70% van de bezoekers op jouw website komen via hun smartphone dus dit mag je echt niet vergeten bij de keuze van je template. 

Wanneer kies ik voor een betaalde of een gratis template?

Hier hangt het er ook weer vanaf van wat je zelf precies wil. Er zijn heel veel mogelijkheden zowel gratis als betalend. Om te kunnen bepalen welke template interessant is voor je website is het handig om even echt uit te tekenen op papier hoe je wil dat je website eruit gaat gaan zien in de praktijk. Er zijn wel templates die heel breed inzetbaar zijn dus het is echt belangrijk dat je hier even goed over na denkt voor je er effectief mee aan de slag gaat. 

De top 5 gratis en betaalde themes voor WordPress. 

Ik wil je niet helemaal laten ploeteren in je zoektocht en daarom heb ik een top 5 van gratis maar ook betaalde templates gemaakt.  

De top 5 gratis themes 

1. Astra Theme

2. OceanWP

3. Hestia

4. Bento

5. Go

De top 5 gratis themes 

1. Divi Theme

2. Astra Theme

3. Themify Ultra

4. OceanWP

5. Breakthrough Pro

Als je mijn advies vraagt zou ik ofwel opteren voor de gratis versie van Astra Theme. Maar wil je het echt helemaal goed doen en meteen goed zitten voor de toekomst dan zou ik echt het Divi Theme aanraden. Dit theme is veelzijdig, biedt echt heel veel mogelijkheden en word regelmatig ge-update met vele features om de gebruikservaring van je website te verbeteren. 

Wat is het voordeel van Divi Theme? 

Met het Divi Theme kan je echt heel veel kanten op. Dit kan bijna alles wat je eigenlijk zou willen. Kan je het niet rechtstreeks dan kan het soms al met een klein stukje code aangepast worden waardoor je ook het resultaat had die je eigenlijk wou hebben.  

Het is trouwens een handige manier om je pagina’s te bouwen. Er zit namelijk een page builder in waardoor je hem volledig aan de voorkant kan gaan bouwen. Zo zie je dan ook meteen hoe je website er in real time uit ziet. 

Nog een voordeel van deze builder, die niet alle theme’s trouwens aanbieden is dat deze ook bijna meteen goed staat voor mobiel gebruik. Soms moet je wel zelf nog een lettertype wat kleiner maken of een instelling aanpassen van een afbeelding maar eigenlijk is dat bijna nooit nodig omdat dit vaak automatisch verloopt. 

Wil je weten hoe zo een website met Divi eruit kan zien? Neem dan zeker even contact met mij op voor een blijvend gesprek. Dan kan ik je laten zien wat de mogelijkheden zijn van Divi.