Waarom zou je kiezen voor een WordPress website?

Als ondernemer is het tegenwoordig best wel een must om een website te hebben. Dan ben je al minimaal online aanwezig. Dit kan een hele goede start zijn om met je bedrijf online te gaan. Maar … 

Hier moet je toch even rekening houden met welke soort website je kiest voor je bedrijf. 

Het is namelijk heel erg belangrijk dat je vanaf dag 1 zorgt dat je een goede, professionele website hebt. Daarnaast is het essentieel voor je bedrijf dat je zelf je website kan aanpassen en wijzigen zonder al te veel gedoe en kosten. En als derde moet je echt zorgen dat je ook nog eens goed gevonden zal worden op google. Hiervoor hoef je geen hoop technische kennis te hebben maar een goede basis website daar kom je eigenlijk al een heel eind mee. 

Kiezen voor Wordpress

Ik hoor van veel ondernemers dat ze het idee hebben dat een Wordpress website veel werk is om op te bouwen en dat je het echt allemaal zelf moet doen maar dat is niet zo! 

WordPress is eigenlijk een van de beste en meest eenvoudige websites om mee te starten. Als je zorgt dat je een goede template hebt en een plan uitwerkt van wat je waar wil hebben dan kan je dat heel snel omzetten in de praktijk. 

Bovendien heeft het op termijn ook echt heel veel voordelen. Denk maar aan wanneer jij als ondernemer groeit, dan kan je website heel gemakkelijk meegroeien zonder dat je hoge, extra kosten moet maken want je kan hem zelf beheren.

Wat heb je nodig voor een Wordpress website? 

Op zich heb je eigenlijk niet zoveel nodig om een Wordpress website te kunnen bouwen. Je kan heel vlot een domeinnaam aankopen met een hosting bij Vimexx.com en dan heb je eigenlijk alles om te beginnen met bouwen. Je kan via hun heel vlot en snel een goede Wordpress versie downloaden en dan kan je gewoon meteen je pagina’s maken en vullen. 

Dus zoals je ziet de kost is echt heel erg beperkt. Als je een goede template wilt hebben dan kan ik je het Divi thema adviseren. Dit is niet de allergoedkoopste template maar het is echt wel een van de beste met de meeste mogelijkheden. Je hebt er bovendien ook goede ondersteuning. 

Welke elementen moet mijn website minimaal bevatten?

Om een goede basis website te hebben moet je zorgen dat je contactgegevens goed vindbaar zijn. Daarbij zet je een korte omschrijving van je diensten en/of producten. Mensen die op je website komen willen ook wel weten met wie ze te maken hebben dus zorg voor een “about” op je pagina waarin je kort laat zien wie je bent en waarom je doet wat je doet. Plaats ook persoonlijke foto’s en geen gewone stockfoto’s op je website. Zodat mensen echt een idee kunnen krijgen van wie je bent. Mensen kopen een ervaring en willen graag “jouw” nummer 1 zijn. Dan moet je jezelf ook echt wel laten zien als mens en als ondernemer. En wat je zeker niet mag vergeten zijn referenties. Referenties kunnen mensen motiveren want dit is sociale bewijskracht.

Nog 5 tips die je nu al kunnen helpen met het bouwen van een WordPress Website.

Ben je een startende ondernemer, dan kan 1 pagina op je website eigenlijk al voldoende zijn. Deze zijn heel erg gebruiksvriendelijk en kan je super gemakkelijk onderhouden! Voldoende GRATIS templates te vinden op het net of via de bibliotheek van WordPress waar je mee kan starten.

Ben je een ondernemer die al langer bezig is? Dan kan je misschien toch de Divi template overwegen.

Start klein! Maak het je niet al te moeilijk in het begin. Als je website op zijn minst de elementen bevat die ik hierboven besprak dan kom je al een heel eind.

Zorg voor een gratis weggever waarmee mensen kunnen kennis maken met jou. Denk maar aan een gratis consult, een e-book of een video-serie die ze kunnen bekijken wanneer jij hun emailadres hebt verzameld.

En als laatste ga het gewoon doen! Maak een plan en kijk hoe je dit zelf in de praktijk kan gaan omzetten.